29 Şubat 2012 Çarşamba

Citroën DS3 Racing S. Loeb ve DS3 Ultra Prestige


2012 Cenevre otomobil fuarında Fransız üretici Citroën'in standında DS4 Racing'in hemen yanında DS3 Racing ailesinin özel üretim bir versiyonu bulunacağı açıklandı. DS3'ün lüks bir modeliyle birlikte sergilenecek olan otomobil Citroën'in şampiyon pilotu Sebastien Loeb'ün ismini taşıyor.

Mat siyah gövde rengine kontrast oluşturan kırmızı ön panjur, tavan ve yan aynalara sahip olan DS3 Racing S. Loeb'ün tavanında aracın sınırlı seriye mensup olduğu bilgisi veriliyor.


İç mekanında da siyah renkli deri ve süet döşemeler ve kırmızı renkli dikiş iplikleri dikkat çekerken konsol kaplamasının da kırmızı renkli olması burayı biraz daha renkli kılıyor. Direksiyon simidi ve orta konsolda karbon fiber kaplamalar kullanan Citroën navigasyon sistemi, alüminyum pedal seti ve Sebastien Loeb imzalı bir plakayı standart donanıma eklemiş.

200 örneği üretilecek olan otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorundaysa bir değişiklik yapılmamış.


Daha çok şıklığıyla öne çıkan bir modelse şimdilik sadece İngiltere pazarında satılacak olan DS3 Ultra Prestige. Kahverengi gövde ile siyah renkli tavan ve yan aynalara sahip olan aracın tavanında özel bir desen bulunuyor.

Fiyatı 20.700 Sterlin seviyesinden başlayan otomobilin Start & Stop desteği sunan iki motor seçeneği bulunuyor. Her ikisi de 1.6 litre hacimli ve turbo beslemeli olan motorlardan benzinli olanı 155, Diesel olanıysa 110 beygir gücünde.

2 yorum:

  1. böyle bir araca 200 hp thp motor kullanılmalıydı...
    bu arada 1.6 thp ler 156 hp değil mi ?

    YanıtlaSil
  2. Racing'de 202 beygir gücünde motor. Diğer DS3 modellerinde 156 beygir güç üretiyor motor.

    YanıtlaSil