3 Mart 2012 Cumartesi

Mercedes-Benz CL Serisi Grand Edition


Mercedes, S Serisi temellerini kullanan Coupé modellerinin 60. yılını kutlamak için özel bir donanım seviyesini piyasaya süreceğini duyurdu. "Grand Edition" isimli pakette performans artışı yaşanmazken görünümde ufak tefek yanilikler var.

AMG Sports isimli görsel paketle donatılan aracın ön ve arka tamponlarıyla birlikte yan etekleri daha sportif bir tasarıma sahipken gövde için mat beyaz veya iki adet siyah tonu seçilebiliyor. "Grand Edition" logolarının yanında sunulan 20 inç çaplı jantlar da bu araçlara özel.


İç mekanda deri koltuk, kapı ve konsol döşemelerinin yanında tavan Alcantara kaplanırken koltuklar için siyah, mat beyaz ve kahverengi döşeme renkleri sunulmakta. Ön panelde kullanılan ahşap ve metal kaplamalarsa diğer modellerden aynen alınmış.

İki motor seçeneğiyle sunulacak olan paket CL500 ve CL600 modellerinde alınabilecek. CL500'ün çift turbo beslemeye sahip 4.7 litre hacimli v8 motoru 435 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken CL600'ün 5.5 litre hacimli v8 motoru çift turbo besleme yardımıyla 517 beygir güç üretebiliyor.

CL500 modeli dört tekerlekten çekişli olarak da alınabilen otomobilin Grand Edition paketi Almanya'da 4.850 Euro farkla alınabiliyor. Mat beyaz gövde rengi ayrı sunulan araçta bu renk için de ekstradan 1.500 Euro bedel isteniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder