7 Mart 2012 Çarşamba

Renault ZOE


İşte Renault'nun Z.E. ailesinin başka bir seri üretim versiyonu. Fluence ve Kangoo'nun elektrikli versiyonlarının seri üretime alınmasının ardından şimdi de sıra ZOE'de.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çeken hatchback ince yapılı farları ve açık mavi renge boyanmış kromajlı parçalarıyla kendisini belli eden bir ön görünüme sahip. Arka kapı kolları gizlenen aracın küçük stopları şeffaf bir yapıya sahip. Standart olarak 16 inç çaplı jantlarla donatılan ZOE'nin opsiyonel donanımında 17 inç çaplı jantlar bulunuyor.


İç mekanında kapı içi trim ve direksiyon simidinin diğer Renault modellerinden alındığı görülürken orta konsol ve gösterge tablosu orijinal bir tasarıma sahip. Sürücüsünü dijital göstergelerle bilgilendiren otomobilin orta konsolunun üst kısmında dokunmatik bir navigasyon ekranı bulunuyor. İç mekana da sıçrayan mavi renk konsol ve vites kolu üzerinde kendisini belli ediyor.

Motoru hakkında bir bilgi verilmeyen otomobilde Fluence Z.E.'de kullanılan 95 beygir gücündeki ünitenin bulunması muhtemel. Maksimum menzili 210 km olan aracın Fransa pazarında başlangıç fiyatı 15.700 Euro olarak açıklanırken yıllık 12.500 km yol üzerinden yapılan anlaşmayla pillerin aylık kirası 79 Euro.

1 yorum: