7 Mart 2012 Çarşamba

Toyota FT-Bh


Toyota, Cenevre'de hibrit konsept ailesine yeni bir araç kattı. Aerodinamik tasarıma yoğunlaşan firma ilginç görünümlü bir otomobil yaratırken açıklanan tüketim değerleri etkileyici.

Genel görünümü su damlası şeklinde olduğundan hava sürtünme katsayısı 0.235 Cd gibi çok düşük bir değere indirilebilen araçta yer yer köşeli hatlar dikkat çekiyor. LED farlar, türbin görünümlü 18 inç çaplı jantlar, üçgen şekilli açıklıklara sahip ön ızgara ve dalga şekilli incecik stoplara sahip olan aracın bagaj kapağında kullanılan bombeli cam tavanın arka kısmını oluşturuyor.


İç mekanı da bir konsept olduğunu açıkça belli eden FT-Bh'in yaşam alanında mavi renkli ambiyans ışıklandırması, tel kaplı Recaro koltuklar, üçgen desenli parçalar, şeffaf panellere yansıtılan göstergeler ve ters duruyormuş gibi görünen direksiyon simidi dikkat çeken özellikler arasında sayılabilir.

3.985 mm boya, 1.695 mm ene, 1.400 mm yüksekliğe sahip olan konseptin aks mesafesi 2.570 mm. Sadece 786 kg ağırlığında olan aracın 18 inç çaplı jantlarına 145 mm genişliğinde, yuvarlanma direnci düşük lastikler takılmış.

Hibrit ünitesinin içerisinde 1 litre hacimli, iki silindirli benzinli bir motor bulunan aracın ortalama yakıt tüketim değeri 2.1 litre/100 km olarak açıklandı. Fuar sırasında otomobilin sıkıştırılmış doğal gazla çalışan bir versiyonu da sergilenirken hibrit modelin prizden şarj edilebilen modeli de görücüye çıktı.

3 yorum:

  1. konsetp bile olsa insan bu kadar çirkin bir şeyi yapmayı nasıl becerebiliyor anlayamıyorum. tasarımcının çizerken elimi kaymış ne olmuş allah konsept ve o şekilde kalacak :)

    YanıtlaSil
  2. yine toyota ve yine ecüş bücüş bir konsept :) kağıt üzerinde etkileyici bir araç ancak görünüşü pek iç açmıyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bence de çok çirkin olmuş yahu.

    YanıtlaSil