7 Mart 2012 Çarşamba

Pininfarina Cambiano


100. yaşını kutlayan rakibi Bertone konsept aracını sergilerken Pininfarina da boş durmuyor. 3 kapılı bir coupé konsepti olan Cambiano yenilikçi bir güç üretim sistemine sahip.

Yer yer keskin köşelere sahip olsa da genel hatları yumuşak olan Cambiano’nun LED far ve stopları ince yapılarıyla dikkat çekerken yan aynaların yerine yerleştirilen kameralar da bu parçaların bulunduğu yerleri neredeyse boş bırakmış. 21 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin şeffaf tavanı iç mekana daha fazla ışık girmesini sağlarken ön çamurlukların arkasında bulunan hava çıkışları hem şık hem de sportif bir görünüm sunuyor.


Sade görünümlü dış hatları iç mekanda da devam eden konseptin bu kısmına geçmek için üç kapı kullanılabiliyor. Sol tarafına büyük bir kapı yerleştirilen otomobilin sağ tarafında iki adet kapı birbirine ters yönde açılıyor. Yaşam alanı beyaz renkli ambiyans ışıklarıyla aydınlatılan aracın bütün göstergeleri dijital. Oval şekilli bir direksiyon simidine sahip olan Cambiano’nun orta konsolunda bulunan dokunmatik ekransa bir tablet gibi davranabildiğinden yeri değiştirilebiliyor.

Aracın her tekerleği için bir adet elektrik motoru bulunduran Pininfarina bu motorların sürekli 82 beygir üretebilirken maksimum 204 beygire ulaşabildiklerini belirtiyor. Toplam 640 Nm tork üretebilen motorlar ağırlığı 1.695 kg olan otomobili 0’dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 250 km/s’te sınırlandırılmış. 50 kWh kapasiteli pilleri sadece elektrik enerjisi kullanıldığı durumlarda araca 205 km menzil sunabilirken standart prizden 6 saatte şarj edilebilmekte.

Hızlı şarj cihazıyla 1 saatten daha çabuk dolan pillerin beslenmesi için bir de mikro türbin kullanılıyor. 40 kg ağırlığa sahip olan 68 beygir gücündeki bu ünite yakıt olarak mazot kullansa da diğer sıvı yakıtları kullanabilmesi de kolayca sağlanabiliyor. Bu üniteyle birlikte menzili 800 km’nin üzerine çıkan Cambiano’nun elektrikli motorları değişik şekillerde konfigüre edilerek drift ve ralli gibi farklı durumlara uyumlu davranabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder