4 Mart 2012 Pazar

Aston Martin Q


İngiliz üretici Aston Martin, James Bond'un favori otomobili olmasını "Q" ismini verdiği özel donanım ailesiyle kutlamaya karar verdi. Goldfinger'da bir DB5 kullanan ajan için ölümcül oyuncaklar üreten Q artık güncel Aston Martin modellerinde yaşayacak.

Aslında Q donanım ailesi, arka arkaya sayılabilecek opsiyonlardan oluşmuyor. Araç sahiplerinin otomobilin gövde renginden iç mekanda kullanılan kaplamaların desenlerine kadar kişiye özel tasarımlar yapmasına izin veren seride araçların çeşitli bölgelerinde farklı malzemeler kullanılmasının da önü açılmış.


2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan Cygnet modelinde özel hazırlanan deri koltuklarla tavana ve kapı içlerine işlenen kiraz ağacı desenleri dikkat çekerken Virage Volante için sunulan farklılıklar daha çeşitli. Mat lacivert gövde rengine sahip olan otomobilde özel kaplama jantlar ve şıklığı tartışılır olan bir port bagaj bulunuyor. İç mekanında lacivert renkli karbon fiber kaplamalar ve deri paspaslar gibi donanımlar bulunurken sarı dikiş iplikleri ve Q logolu deri şeritler şıklığı artırıyor.


Otomobilleriyle pist sürüşleri de yapmak isteyen müşterilerini ihmal etmeyen Aston Martin opsiyonel donanımlar arasına HD kayıt yapabilen, iç aynanın arkasına yerleştirilmiş alüminyum kasalı küçük bir kamera da eklemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder