4 Mart 2012 Pazar

AC Schnitzer ACS5 Sport


F10 kasa kodlu BMW M5 üzerinde yapılan çalışmalar son sürat devam ediyor. BMW ailesine mensup araçların modifikasyonuyla uğraşan firmalardan AC Schnitzer, bu araç için hem görünüm hem de performans kiti hazırlamış.

Kaput ortasında bulunan çukur bölge ve tavan için karbon fiber görünümlü folyo sunan firma ön tampon altına karbon fiberden üretilen bir splitter eklerken tampon üzerinde bulunan hava emiş deliğine değişik bir ızgara uygulanmış. Ön çamurluklar arkasında bulunan solungaçlar kromla kaplanırken yeni jantlar 21 inç çaplı.

Arka kısımda otomobile uygulanan yeni egzoz sisteminin çift çıkışıyla birlikte tampon altında bulunan karbon fiber difüzör dikkat çekiyor. Arka camın üst kısmına küçük bir spoiler yerleştiren AC Schnitzer bagaj kapağı üzerine karbon fiberden üretilen büyük bir spoiler yerleştirebiliyor.


İç mekanda büyük bir değişiklik yapmayan modifikasyon firması mavi renkli deri döşeme ve kaplama boyası sunarken alüminyum pedal seti, jant şekilli i-Drive kumandası ve özel logolu kapı eşik kaplamaları da isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

M5'i kendi özel mavi tonuna boyayan AC Schnitzer otomobilin dış yüzeyine grafikler uygularken süspansiyon sistemini yenilemiş. Aracın motorunun üst kısmına yeni bir kapak yerleştiren firma burada da görünüme önem verdiğini gösteriyor.

Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru 620 beygir güç, 790 Nm tork üretebilen AC5 Sport'un maksimum sürati 305 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder