6 Mart 2012 Salı

Ford Fiesta ST


Konsept hali 2011 yılında kamuoyuna tanıtılan Ford Fiesta ST'nin seri üretime hazır hali de 2012 Cenevre otomobil fuarında sergileniyor.

Konsept modelle neredeyse aynı olan tasarımında yeni ve daha sportif görünümlü tamponlar, yeniden şekillendirilmiş ön panjur, 17 inç çaplı jantlar, çift egzoz çıkışı, kırmızı renkli fren kaliperleri ve bagaj kapağı üstünde bulunan spoiler dikkat çekerken modifiye edilen süspansiyon sistemiyle yükseklik 15 mm azaltılmış.


İç mekana geçildiğinde gövde rengiyle uyumlu koltuk döşemeleri, yan destekleri yükseltilmiş Recaro marka koltuklar, alüminyum pedal seti ve ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları dikkat çekerken direksiyon simidinin deri ile kaplanıp alt kısmına ST amblemi eklendiği görülebiliyor.

Kaputu altında da büyük bir sürpriz bulunmayan otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motoru 180 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor. Performans verileri henüz kesinleşmeyen otomobilin maksimum süratinin 220 km/s'in üzerinde olduğu açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 7 saniyenin altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder