18 Nisan 2010 Pazar

Renault Kangoo Z.E.




2009 Frankfurt otomobil fuarında konsept hali sergilenen Renault Kangoo Z.E. (Zero Emission), Fluence'ın Z.E. adlı modeliyle birlikte tanıtıldı.

Konsept aracın aksine diğer Kangoo modelleriyle aynı tasarıma sahip olan aracın ön farlarının iç kısımlarında ufak bir makyaj göze çarparken yan tarafta bulunan yakıt deposu kapağının ön tarafa bir priz kapağı olarak yerleştirildiği görülmekte.

İç mekanda da değişiklikleri dikkatli gözler fark edebiliyor. Fluence Z.E.'de olduğu gibi mavi aydınlatmalı yeni bir gösterge tablosuna sahip olan aracın şanzımanı da diğer versiyonlardan farklı olarak otomatik.

3 ila 3.5 metreküp arasında değişen taşıma hacminde bir değişiklik olmayan otomobilin taşıma kapasitesi de 650 kg olarak açıklandı. 1.410 kg ağırlığa sahip olan aracın maksimum menzilinin 160 km olduğu belirtiliyor.

Elektrik motoru 10.500 d/d'da 60 beygir güç üretebilen aracın maksimum tork değeriyse 226 Nm. 22 kW/h kapasiteli pilleri, 220 Voltluk standart bir prizden 6 ila 8 saat arasında şarj edilebilen aracın maksimum süratiyse 130 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder