2 Kasım 2011 Çarşamba

Subaru BRZ STI


Subaru'nun Toyota ile ortaklaşa geliştirdiği coupé modeli BRZ'nin bir konsepti daha gün yüzüne çıktı. Önceki fuarlarda Toyota FT-86, FT-86 II ve Scion FR-S olarak gördüğümüz otomobili 2011 Los Angeles otomobil fuarında STI tarafından modifiye edilmiş haliyle göreceğiz.

Ana hatları diğer kardeşlerine benzeyen otomobilde STI tasarımı 18 inç çaplı jantlar, LED sis farları ve stoplar, karbon fiber splitter, yan etekler ve difüzör, dört çıkışlı egzoz sistemi ve büyük bir arka spoiler gibi aksesuarlar yer alıyor.

4234 mm boya, 1.801 mm ene ve 1.280 mm yüksekliğe sahip olan 2+2 oturma düzenine sahip otomobilin aks mesafesi 2.570 mm. Yeni tasarlanmış 2 litre hacimli benzinli bir motorla donatılacak olan otomobil arkadan itiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak.

9 yorum:

  1. Onur bey, bu araç ne zaman piyasaya çıkacak? ve 2 firma da kendi aracını mı cıkaracak? yani toyota'dan toyota ft-86, subaru'dan brz sti şeklinde mi satın alınabilecek? aralarında görünüş dışında ne fark olacak peki? bir de son bir kişisel soru, sizce toyota'nın modeli mi daha iyi yoksa subaru'nun mu? :)

    YanıtlaSil
  2. scion'nun modelini eklemeyi unutmusum, seçim yaparken onu da ekleyin lütfen* 3ü arasında hangisini tercih ederdiniz siz olsanız?

    YanıtlaSil
  3. Büyük ihtimalle değişik markaları aynı ülkelerde satmayacaklardır. Örneğin Scion markasıyla satılacak A.B.D.'de Toyota FT-86'nın olacağını zannetmem.

    Temelleri aynı olan araçlardan tasarımı en çok hoşa gideni almak makul. Örneğin şu resimlerden anlayabildiğim kadarıyla Subaru'nun arka kısmı diğer ikiliden çirkin olmuş.

    Subaru'nun özelliği olan dört tekerlekten çekiş sistemi de olmayacaksa Toyota tercih edilebilir. En azından servisi daha yaygın. Tabi STI versiyonlarını sadece Subaru markasıyla sunma ihtimalleri de var. Bu durumda ibre daha güçlü aracı sunana kayar.

    YanıtlaSil
  4. benim de kafamda ft-86 II vardı, cidden mükemmel olmuş diyebilirim, ilk ft-86'dan daha güzel, bir de bu ara dergi fotografı gibi bir fotograf dönüo ft-86 nın seri üretim versiyonu diye, umarım fake'tir çünkü bu 2 güzel konseptten sonra biraz kötü durmuş. sizin bilginiz var mı acaba bu konuda?

    YanıtlaSil
  5. Evet, internette broşürü dolanıyor FT-86'nın :)
    Konsepti biraz daha yumuşatacakları belli ama yine de Subaru kadar köşeli olmayacak gibi.

    YanıtlaSil
  6. yani bu broşürü dolanan araba gerçek diyorsunuz? peki bu ft-86 nın seri üretimi mi olcak yoksa ft-86 II nolu concept de ayrıca seri üretime girecek mi? yani demek istediğim toyota 2 farklı ft 86 mı cıkaracak I ve II olarak? yoksa 2 concept de concept olarak kalacak ve tek ft 86 bu broşürde gördüğümüz mü olacak? son olarak avrupa fiyatlarıyla ilgili bir bilginiz var mı? top gear dı sanırım 25.000 dolar gibi bi fiyat okudum ama bu dolar, amerikan pazarı içindir sanırım, avrupa pazarı için bir bilginiz var mı? kusura bakmayın sorularımla sıkmış olabilirim, cevaplayabilirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  7. Büyük ihtimalle o şekilde tanıtılacak araç ve bir tane olacak.

    A.B.D. fiyatı 25.000 Dolar civarında olacaksa Avrupa'da 30.000 Euro gibi bir fiyata satılacaktır.

    YanıtlaSil
  8. Onur bey gerçekten çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Blogunuzu ve ekşi'de yazdıklarınızı takip ederek cidden araba kültürüm oluştu. eh master bitince işe girip bir tane güzelinden almak şart oldu :) almadan önce size de danışıcam orası kesin ama bu araç cidden kafama yattı 2 litre motor 200 beygir falan deniyor. benzin tüketiminin de gücüne göre aşırıya kaçmayacağını umuyorum, zaten japonlar genelde cimri araçlar üretiyorlar umarım devam ederler bu şekilde :)

    YanıtlaSil
  9. Ben teşekkür ederim.

    Bu araçta kullanılacak motor yüksek devirli olacak gibi. Açıklanan tork değerleri turbo besleme kullanılmadığını gösteriyor. Durum böyle olursa düşük devirlerde daha mantıklı tüketim değerleri elde edilebilir fakat performans için yine kesenin ağzını açmak gerekecek.

    YanıtlaSil