18 Nisan 2011 Pazartesi

Volkswagen Beetle


İşte yeni Volkswagen Beetle'ın ilk fotoğrafları. İsminden "New" kelimesini atan otomobil daha dinamik görünümü ve güçlü motor seçenekleriyle Mini ve Fiat 500 gibi trend yaratan araçların yanında Golf gibi daha alışılmış otomobillere de rakip olacak gibi görünüyor.

Eskisinden daha köşeli çizgilere sahip olan aracın genel hatları hala klasikleşmiş modelden esintiler taşıyor. Tavanı düzleştirilen Beetle'ın ön tamponu, Volkswagen ailesinin diğer üyelerini andıran bir tasarıma sahipken yeni farlarda xenon ve LED teknolojilerinin kullanımı dikkat çekiyor.

Yerini aldığı modelde bulunandan daha yuvarlak bir şekilde inen bagaj çizgisi daha dinamik görünümlü farlar ve çift egzoz çıkışıyla sportifliğe kayarken 19 inç çaplı jantlar ve bagaj kapağı üzerine yerleştirilen spoiler bu etkiyi pekiştiriyor.

İç mekanı da yerini aldığı modelden çok daha lüks ve "normal" görünen araç, diğer Volkswagen modellerinde kullanılan sportif koltuklar, gösterge ve kumanda elemanlarıyla tanıdık bir havaya sahip. Tanıtımı yapılan modelin fotoğraflarından anlaşıldığı kadarıyla araçta yarı otomatik şanzıman DSG ve orta konsol üzerine yerleştirilmiş üç adet yuvarlak gösterge opsiyonel -veya standart- olarak alınabiliyor.

Eski modelden 8.4 cm daha geniş ve 15.2 cm daha uzun olan yeni otomobilde 2 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip benzinli ve Diesel motorların da görev yapması planlanırken A.B.D.'de giriş modeli olarak yine 170 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen 2.5 litre hacimli ünite kullanılacak.

Avrupa'da satılacak olan motor seçenekleri arasında 1.2 ve 1.4 litre hacimli TSI ve 1.6 litre hacimli TDI üniteler bulunacak. Bu üç motor seçeneğinin güç seviyeleri sırasıyla 105, 160 ve 105 beygir.

11 yorum:

  1. Eski kasalar daha güzel duruyordu , isim değişikliği iyi olmuş ama kasa hoş değil , iç dizayn güzel olsada kasa göstermiyor.

    YanıtlaSil
  2. Hem içte hem de dışta daha çok insanın hoşuna giden bir tasarım bulmak adına orijinalliğinden kaybettirmişler aracın.

    YanıtlaSil
  3. Bence turnayı gözünden vurmuşlar, çok başarılı olacağını düşünüyorum bu yeni modelin. Mini ile sıkı rekabet edecek gibi.

    YanıtlaSil
  4. Satış konusunda eski modeli katlayacağı kesin.

    YanıtlaSil
  5. eski modeline göre tasarımı daha güzel bence. mini ye de yakınlaşmış. rekabete girebilcek hale gelmş. artık her adım başı gördüğümüz miniden sıkılanlar beetle a yönelebilir.

    YanıtlaSil
  6. arka taraf scirocco yu android biraz.. ben beğendim açıkçası.. doğru yıllar öncesinin beetle'ından uzaklaşmışlar bir nebze ama.. güzel yine de :)

    YanıtlaSil
  7. Mini'nin hiç durmadan artan fiyatları da Volkswagen'in ekmeğine yağ sürecek gibi tabi bu arada.

    YanıtlaSil
  8. acep motor ne tarafta olacak?
    arkada olursa şahane olur ancak önde olacakmış gibi bir izlenim braktı.

    YanıtlaSil
  9. Yerini aldığı model gibi motoru önde.

    YanıtlaSil
  10. klasik vosvosu üretseler asıl o zaman patlama yapmaz mı volkswagen? hala 67-75 modele binen vosvos tutkunu milyonlarca insan var.
    bu tasarımlar eskiyi aratmıyor değil.

    YanıtlaSil
  11. Güvenlik kriterlerini sağlayabilseler eminim üretmeyi denerlerdi. Hele hele Volkswagen gibi bir marka kaçırmazdı bu fırsatı.

    YanıtlaSil