19 Nisan 2011 Salı

Bentley Continental Supersports ISR Convertible


İngiliz üretici Bentley, Continental Supersports Convertible modelinin özel bir versiyonunu tanıttı. Sadece 100 örneği üretilecek olan otomobil, Juha Kankkunen tarafından kırılan buz üstü Dünya sürat rekoru şerefine piyasaya sürüldü.

Ice Speed Record yani Buz Sürat Rekoru anlamına gelen kısaltmasını Baltık Denizi'nin donmuş bir kısmında ulaştığı 330.695 km/s'lik sürat sayesinde kazanmış olan araç koyu renkli ve 20 inç çaplı jantlarıyla dikkat çekiyor. Standart modellerde onlarca renk seçeneği sunan Bentley bu araç için tamamı mat üç gövde rengi sunuyor.

İç mekanda da özel renkli deri döşeme, karbon fiber kaplama ve dikiş iplikleri kullanılan aracın 6 litre hacimli w12 motoru hafifçe modifiye edilmiş. Çift turbo beslemeye sahip ve E85 ile de çalışabilen motor 640 beygir güç ve 800 Nm torkla en güçlü Bentley sıfatını kazanıyor.

0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 325 km/s olarak açıklanırken 0'dan 160 km/s'e ulaşma süresi 9.5 saniye olarak açıklandı. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla dört tekerleğe birden aktarılan gücü kontrol altına alabilmek için aracın fren sisteminde 420 ve 356 mm çaplı karbon seramik diskler ve 8 pistonlu kaliperler kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder