17 Şubat 2010 Çarşamba

Bentley Continental Supersports Convertible



Bentley, en güçlü coupé modeli Continental Supersports'un üzeri açılan versiyonunu da üreteceğini açıkladı. 2010 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan aracın yaz aylarında satışa sunulması planlanıyor.

Süspansiyon ve seramik diskler barındıran fren sistemini coupé kardeşiyle paylaşan otomobilin dış mekanında sunduğu sportif öğelerin de çoğu kardeşiyle paylaşılmakta. 20 inç çaplı jantlar, daha fazla hava yarığı bulunan ön tampon, üzerinde hava yarıkları açılmış kaput ve küçük arka spoiler bu detaylardan bazıları.

İç mekana geçildiğinde de coupé kardeşinkinden farklı bir ortamla karşılaşmıyoruz. Deri, Alcantara, karbon fiber ve alüminyum kaplamaların kalitesi bu araca yakışır düzeyde.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motoru benzinle veya E85 ile çalışabilen otomobil 621 beygir güç, 800 Nm torkla 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşırken maksimum sürati 325 km/s'i buluyor. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan otomobilde kullanılan 6 ileri vitesli otomatik şanzıman Quickshift fonksiyonu sayesinde vitesleri %50 daha hızlı değiştirebiliyor. Aracın potansiyel alıcıları büyük ihtimalle merak etmeyecek olsalar da 100 km mesafedeki ortalama tüketim 16.7 litre ve CO2 salınımı kilometre başına 388 gram.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder