20 Nisan 2011 Çarşamba

Jeep Grand Cherokee SRT8


2011 New York otomobil fuarı güce doymuyor. Yeni Jeep Grand Cherokee'nin en güçlü versiyonu SRT8 de ilk defa sergilenmek için bu fuarı seçen araçlar arasında yerini almış.

Genişletilmiş çamurluklar, yere doğru uzatılmış ön tampon, yeni yan etekler, LED gündüz farları, ek hava çıkışlı kaput, 20 inç çaplı jantlar, 10 cm çaplı çift egzoz çıkışı, makyajlı arka tampon ve bagaj kapağı üzerinde bulunan daha büyük spoiler ile kolayca tanınabilen aracın iç mekanında da SRT8 amblemli, deri-süet karışımı döşemeye sahip yüksek yan destekli koltuklar, karbon fiber kaplamalar, özel paspaslar, alüminyum pedal seti ve deri kaplamalı sportif direksiyon simidi sunuluyor.

Kaputunun altında 6.4 litre hacimli bir v8 motor barındıran araç 465 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 96 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen SRT8'in maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Durma kuvveti üzerinde de çalışılmış olan aracın fren sistemi Brembo imzalı. Ön aksta 380 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler kullanan bu sistem arkada 350 mm çaplı diskler ve 4 pistonlu kaliperler kullanmakta. Grand Cherokee SRT8'in opsiyonel donanımları arasında en çok dikkat çekenlerden birisi de ses sistemi. 825 Watt çıkış gücüne sahip 19 hoparlörlü sistemde Harman Kardon imzası var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder