18 Ekim 2010 Pazartesi

Walkinshaw Series II Supercar


Mart ayında tanıttığı SS-V Superwagon isimli sportif station wagon ile dikkatleri üzerine çeken Walkinshaw Performance, 2010 Avustralya otomobil fuarı sırasında sınırlı üretim süper sedan modelini tanıttı.

Firmanın Avustralya pazarındaki 23. yılı nedeniyle sadece 23 örneği üretilecek olan otomobil Holden Commodore VE Series II temelleri üzerine geliştirilmiş. Süspansiyon ve fren sistemi modifiye edilen aracın egzoz sistemi de elden geçirilmiş.

Genişletilen çamurluklar ve bu çamurluklara uyan daha sportifgörünümlü ön ve arka tamponla dikkat çekici bir görünüme sahip olan otomobilin büyüyen jantları da siyaha boyanmış. Ek hava çıkışlarına sahip olan kaput, bagaj üstü spoiler ve dış dikiz aynalar gibi parçaları karbon fiberden üretilen aracın camları da karartılmış.

İç mekanı, kafalıklar ve ön kol dayanağı üzerinde bulunan Walkinshaw logoları haricinde standart Commodore SS-V'den farksız olan aracın 6 litre hacimli v8 motoruysa kompresör besleme yardımıyla 625 beygir güç üretebilir hale getirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder