22 Ekim 2010 Cuma

Porsche 911 Carrera S Cup Asia Edition


Porsche, Asya kıtasında koşulan tek marka organizasyonu Carrera Cup anısına Çin pazarında satılacak olan özel bir model tanıttı. Teknik olarak standart modelden büyük farklılıkları olmayan araçlardan sadece 30 adet üretileceği açıklandı.

Çevresi kırmızıya boyanan siyah renkli jantları 19 inç çaplı olan aracın gövdesi üzerinde de ana renge göre kırmızı veya siyah renkte grafikler bulunuyor. Siyah, beyaz veya kırmızı rente sipariş edilebilen otomobilin dikiz aynaları da gövdeyle kontrast oluşturan renklere boyanıyor.

İç mekanında siyah üzerine kırmızı kaplamalar, emniyet kemerleri ve kapı açma kolları dikkat çeken aracın donanımında yarış koltukları da bulunuyor.

3.8 litre hacimli Boxer motorunda bir yenilik bulunmayan araç 385 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Sadece 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla sunulan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.3 saniye sürerken 0'dan 160 km/s'e ulaşma süresi 9.3 saniye olarak açıklanıyor. Boş ağırlığı 1.455 kg olan aracın maksimum süratiyse 300 km/s.

2 yorum: