10 Kasım 2022 Perşembe

Honda Accord


Honda, bir süredir merakla beklenen Accord'un 11. nesil örneklerini tanıttı. Önceki nesil aracın makyaj görmüş bir seçeneği gibi duran otomobilin iç mekanında tanıdık Honda çizgileri kullanılırken önceki neslin en güçlü motor seçeneği tarihe karışmış.

Altıgen panjur ve LED farlarla çok dikkat çekmeyen bir burun yapısı sunan otomobilde 17 ve 19 inç çaplı jantlar kullanılıyor. Liftback benzeri C sütunu çizgisini koruyan yeni nesilde kullanılan LED stoplar bagaj kapağı üzerinde birleşiyor.

İç mekanda Civic havaları estiren Accord'da kullanılan dijital gösterge paneli ve direksiyon simidini bu modelden hatırlıyoruz. Koyu renkli olsalar da havalandırma kumandaları da diğer Honda modellerine göndermeler yaparken ızgaralar da küçük kardeşindeki gibi gizlenmiş. Genişleyen dokunmatik ekranın fiziksel düğmeleriyse yok olmuş.

Kaptu altında 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoru barındırmaya devam eden otomobil 195 beygir güç, 260 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan otomobil artık 2 litre hacimli, turbo motora sahip değil. Hibrit seçeneğinde 2 litre hacimli, atmosferik emişli bir motor bulunan Accord'un bu versiyonu 204 beygir güç, 336 Nm tork üretebiliyor. Bu seçenekte iki adet elektrik motoru görev yapıyor.

1 yorum:

  1. NE TEKNOLOJİK OLARAK NE DE TASARIMSAL AÇIDAN BİR YENİLİR SUNMUYOR. FAKAT ŞU ARABAYI AL, TEK ELDEN GÜZELCE BAKIMLARINI YAPTIR, YILLAR YILI BİNERSİN ÖMRÜNÜ SAVAR. 97 MODELİ VAR, BAŞINA GELMEYEN KALMAMIŞ AMA YİNE YAKITI KOY GİDİYOR ARABA, JAPONLARA BAZEN KIZIYORUM AMA HAKLARINI YEMEMEK LAZIM...

    YanıtlaSil