9 Kasım 2022 Çarşamba

Volvo EX90


Geleceğin elektrikli olacağına inanan markaların başında gelen Volvo, XC90'ın yeni neslini sadece elektrikli olarak üreteceğini açıklamıştı. Bu modelin ismini de EX90 olarak belirleyen marka, önümüzdeki senelerde tasarlayacağı araçların da bir ön gösterimini yapmış oldu.

Ciddi şekilde makyajlanmış bir XC90 gibi duran otomobilin hava sürtünme katsayısı, köşeli yapısına rağmen 0.29 olarak açıklanıyor. Ön bölümde panjur bulunmazken tamponun alt bölümünde kapanabilir hava girişlerine yer verilmiş. Parçalı LED ünitelere sahip farlar da aracın bir Volvo olduğunu belli ediyor.

Aerodinamik yapılı jantlar, ince kollara sahip yan aynalar ve gömme kapı kollarına da sahip olan modelde hemzemin tavan rayları ve LiDar ünitesi tavanın dikkat çeken detayları. Arkadaysa spoiler ve kısa tutulan tampon haricinde Polestar modellerini andıran parantez biçimli stoplara, bagaj kapağı yanlarına eklenmiş dikey ünitelerin eşlik ettikleri görülebiliyor.

Üç koltuk sırasına sahip olan aracın kokpiti de sade bir tasarıma sahip. İnce uzun dijital gösterge paneli ve dokunmatik düğmelere sahip olan direksiyon simidi haricinde dev bir ekrandan oluşan orta konsola sahip olan EX90'ın havalandırma ızgaraları da şık bir şekilde gizlenmiş. Alttan ışıklandırılan ahşap kaplamalar da şık bir görünüme sahip. Bowers & Wilkins ses sistemiyse artık kafalıklarda bile hoparlörler sunuyor.

Çift elektrik motoruyla bütün seçenekleri dört tekerlekten çekişli olan EX90'da görev yapan 107 kWh kapasiteli bataryalar 600 km'ye kadar menzil sunabiliyor. Giriş versiyonu 414 beygir güç, 770 Nm tork üretebilen otomobilin 517 beygir güç, 910 Nm tork üretebilen seçeneği 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabiliyor. Bu aracın ağırlığının 2.8 tonun üzerinde olduğunu hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder