9 Kasım 2022 Çarşamba

Aehra SUV


Her geçen gün yenilerini görmeye alıştığımız elektrikli otomobil üreticilerine İtalya'dan da bir katılım oldu. Süper lüks bir araçla karşımıza çıkan Aehra, henüz teknik verilerini açıklamadığı aracın 800 km menzil sunacağını söylüyor.

Genel olarak yuvarlak hatlı bir tasarımla karşımıza çıkan konseptin ön bölümünde ince yapılı LED farlar ve difüzör gibi çalışan kaput görülebiliyor. Spoiler benzeri kameralı yan aynalar ve gizli kapı kolları da aerodinamik dokunuşlar. Çift renkli dev jantlar da ön aksın arkasında yer alan deflektörlerle birlikte çok şık görünüyor.

Şişkin çamurluklar ve bombeli bir tavana sahip olan otomobilin arkasında da gizlenmiş bir spoiler ve bu parçanın ucuna eklenmiş ince yapılı stoplar görülebiliyor. Stopların ikinci katıysa difüzörlü arka tampona alınmış. Aracın teknik verileri açıklanmamış olsa da yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanda ilginç detaylar yer alıyor.


Dört adet tekli koltuğa sahip olan yaşam alanının ön bölümünde oval biçimli direksiyon simidi görülebiliyor. Simidin üst kısmında ince yapılı bir gösterge tablosu yer alıyor. Dokunmatik orta konsolun haricinde iç mekan dikiz aynasının da bir kamera olması, bu bölüme görüntü yansıtılmasını sağlıyor.

Ön paneli, aracın sol ve sağ kapıları arasında uzanan otomobil köşelerde dış ayna görüntülerine yer vermiş. Araç kullanımda değilken ve ya otonom sürüş devredeyken ekran yukarıya doğru büyüyebiliyor. Bu durumda gösterge paneli ve aynalar görüntü vermeyi bırakıyor. 3 metrelik aks mesafesiyle iç mekanın oldukça geniş olduğunu da belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder