16 Kasım 2022 Çarşamba

Toyota Prius


Otomotivde ilginç şeyler olmaya başladı. Bir süredir ilgi çekici sportif modellerle karşımıza çıkan Toyota şimdi de düşük yakıt tüketim değerleriyle ünlenen Prius'a inanılmaz bir tasarım kazandırdı. Otomobilin iç mekanı da modern bir görünüm sunuyor.

Kaput ve ön camı aynı açıya sahip olan otomobilin sivri burun yapısı ve parantez biçimli LED farları dinamik bir görünüm sunuyor. Hava girişlerini tamponun altına alan Toyota 19 inç çaplı jantları standart donanıma dahil etmiş.

Cam tavan ve siyah renkli aynaların haricinde agresif bir karakter çizgisine saship olan Prius'un arka kapı kolları da gizlenmiş. Siyah renkli çamurluk korumaları, çıkıntı yapmayan arka tampon, ince yapılı spoiler ve bagaj kapağı boyunca uzanan LED stoplar da şık görünümü pekiştiriyor.

İç mekanı modern ve tanıdık parçalara sahip olan otomobil bZ4X'ten alınan dijital gösterge paneli ve direksiyon simidine sahip. Dokunmatik ekran da bu otomobilden tanıdık olsa da havalandırma kumandaları Prius'a özel.

Güçleri 223 beygire kadar çıkabilen 1.8 ve 2 litre hacimli, benzinli motora sahip hibrit versiyonları bulunacak otomobilin ilerleyen yıllarda farklı motor seçenekleri de sunulacak. Dört tekerlekten çekişli olarak da alınabilen Prius'un solar panelli versiyonları senede araca teorik olarak 1.250 km'ye kadar menzil kazandırabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder