18 Kasım 2022 Cuma

Toyota bZ Compact SUV


Toyota'nın şık tasarımlı modellerinin ardı arkası kesilmiyor. bZ ailesiyle dinamik görünümlü elektrikli otomobiller tanıtmaya başlayan Japon üretici bu ailenin yakın gelecekte aramıza katılacak seçeneğini de bir konsept olarak sergiledi. Teknik verilerse henüz paylaşılmadı.

Sivri burun yapısı ve köşeli hatlarıyla sportif bir burun kısmına sahip olan aracın ince yapılı LED stopları bulunuyor. Tamponların alt kısmı, çamurluklar ve kapıların alt bölümleri gibi siyah renkli. Önde hemzemin, arkadaysa gizli kapı kolları bulunan otomobil bu özelliğiyle yeni nesil C-HR'ı da haber veriyor olabilir.

Tavanı da kontrast renkli olan otomobilin arkasında çift uzantılı spoiler, 3. fren lambası entegre edilmiş anten, ince uzun LED stoplar ve az çıkıntı yapan tampon görülebiliyor. Tamponun alt bölümünde difüzör çıkışı ve dik yerleşime sahip sis farı görülebiliyor.

Sade yapılı iç mekanda neredeyse dikdörtgen biçimli direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve alt kısmı kıvrımlı dokunmatik ekran ve farklı tasarımlı bir vites konsolu yer alan konseptte yere sabitlenmiş bir gaz pedalı ve cam tavan bulunuyor. Dikiz aynasının tasarımı da ilginç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder