31 Ağustos 2022 Çarşamba

Polestar 6 LA Concept Edition



Polestar tarafından ilginç haberler geliyor. Mart ayında konsept haliyle sergilenen ve ismi O2 olan cabriolet, seri üretime geçiyor. Aracın LA Concept Edition isimli ilk 500 örneği şimdiden satıldı bile. Üstelik modelin 2025 yılında piyasada olması bekleniyor.

Konsept aracın mavi rengi ve çift renkli, 21 inç çaplı jantlarına sahip olan otomobilde markanın yeni yüzünü temsil eden LED farlar görülebiliyor. Konseptte olduğu gibi yan aynalarının yeri kameraya bırakılan otomobil katlanabilir cam tavanını da korumuş. Büyük difüzör ve boydan boya uzanan ince yapılı LED stoplar da dikkat çeken detaylardan.


Kokpit tasarımı da köşeli olan Polestar 6'da üç kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli haricinde dikey yerleşime sahip büyük bir dokunmatik ekran da kullanılıyor. Bu ekran, orta konsolun tamamını oluşturuyor.

Çift elektrik motoru sayesinde 884 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabiliyor. 800 Volt mimarisini kullanan aracın maksimum süratiyse 250 km/s olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder