14 Ocak 2022 Cuma

Toyota GRMN Yaris


Toyota, kendi evinde yapılan fuara bu yıl çok hazırlıklı gelmiş. Markanın dünya çapında ses getiren sportif modeli GR Yaris, Tokyo'da yeni bir versiyona kavuştu. Ne yazık ki bu dikkat çekici araç 500 adetlik sınırlı üretime sahip ve Japon pazarına özel.

Burulma direnci artırılan otomobilin hava çıkışına sahip kaputu karbon fiberden üretilmiş. Pist paketiyle birlikte 18 inç çaplı hafifletilmiş BBS jantlar, ayarlanabilir Bilstein amortisörler, genişletilmiş yan etekler, daha büyük fren diskleri, karbon fiber spoiler ve splitter sunan otomobil standart GR Yaris'ten 20 kg daha hafif. Bu paketle birlikte alınabilen mat siyah gövde rengiyse sadece 50 araca uygulanacak.

Ralli paketindeyse arka bölüme eklenen takla kafesi, yenilenen süspansiyon sistemi ve gövde altına eklenen korumalar bulunuyor. Bütün GRMN Yaris modellerinde Alcantara direksiyon simidi, metal pedal seti ve Recaro armalı, yüksek yan destekli, alçaltılmış ön koltuklar bulunurken arka koltuklar iptal edilmiş. Bu arada standart araçta görüş problemlerine neden olan dokunmatik ekran da bu seride bulunmuyor.

Turbo beslemeye sahip, 3 silindirli ve 1.6 litre hacimli motoru, GR Yaris'in Japonya versiyonlarında olduğu gibi 272 beygir güç üretmeye devam eden otomobilin maksimum tork değeriyse 20 Nm artışla 390 Nm'ye ulaşmış. Dört tekerlekten çekiş sistemi haricinde mekanik olarak kilitlenebilen ön ve arka diferansiyelleri de donanıma alan Toyota, 6 ileri vitesli manuel şanzımanın oranlarını da kısatlmış.

2 yorum: