12 Ekim 2021 Salı

Ford Tourneo Connect

Ford Tourneo Connect yeni nesline kavuştu. Yepyeni bir araç olsa da geçtiğimiz yıl tanıtılan Volkswagen Caddy'nin ikizi olduğundan tanıdık çizgilere sahip model, bu tip ortaklıkların ilerleyen yıllarda daha da sıklıkla karşımıza çıkabileceğini gösteriyor.

Pek de sürpriz olmayan bir şekilde yan ve arkadan bakıldığında kardeşi Caddy'den neredeyse bir farkı olmayan otomobilde yeniliklerin en büyüğü, farklı tasarıma sahip, 16 ve 17 inç çaplı jantlar. Ayrıca arka bölümde plakalık çevresi de az da olsa farklılaştırılmış. Büyük ön panjur ve LED farlarla ön bölümü heybetli duran Connect'in tampon detayları, donanım seviyesine göre farklılaşıyor.

İç mekanda sunulan farklılıkların sayısı daha da az. Bu bölümde, direksiyon simidinin göbeğinde bulunan logo haricinde dokunmatik ekranda kullanılan grafiklerin değişmesi, Caddy ile aradaki en büyük farklar. Caddy gibi iki farklı uzunlukta kasa seçeneği sunan otomobil 7 kişilik olarak da alınabilecek.


Kaput altında da Volkswagen imzalı üniteler mevcut. 1.5 litre hacimli, benzinli motoru 114 beygir güç, 220 Nm tork üretebilen araçların 2 litre hacimli Diesel üniteleriyse 112 ve 122 beygir gücünde iki seçeneğe sahip. Bu ikili, 280 ve 320 Nm tork üretebiliyor. 

6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılabilen araçlar Diesel motorla alındıklarında dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonlar arasına katılıyor. Asıl yenilikse 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motora sahip şarj edilebilir hibrit ünite. 150 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip ve elektrik menzili 110 km'yi buluyor.

1 yorum:

  1. Türkiye'nin en çok satılan ticari araç markasıdır. Her zamanki gibi yine çok fazla tercih edilecektir.

    YanıtlaSil