12 Ekim 2021 Salı

Bermat GT


İtalya yakında yeni bir spor otomobile kavuşacakmış gibi görünüyor. Aslında tasarımına bakıldığında kendisi bir süper otomobil olarak tanımlanabilse de Bermat GT'nin hedefi düşük ağırlıkla yüksek performansa ulaşmak.

Ortadan motorlu olması sayesinde düşük bir burun kısmına sahip olan otomobilde uzun bir splitter, geniş yan hava girişleri, ön çamurluklar arkasında yer alan büyük deflektörler, spoiler ve difüzör bulunuyor. 4.6 metre boya, 2 metre genişliğe ve sadece 1.2 metre yüksekliğe sahip olan otomobilde 19 inç çaplı jantlar ve 2.6 metre uzunluğunda aks mesafesi bulunuyor.

İlk etapta pist seçeneği satılacak olan aracın bu versiyonunda daha büyük bir spoiler ve açığa alınmış çeki kancaları dikkat çekiyor. İç mekandaysa standart araç, dijital gösterge paneli ve üç kollu direksiyon simidi haricinde çok az kumanda elemanıyla dikkat çekerken Pista'da 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, takla kafesi, yangın söndürme sistemi, ayarlanabilir metal pedallar ve tek hamleyle sökülebilen direksiyon simidi standart olarak sunuluyor.

1.100 kg ağırlığa sahip olduğu belirtilen GT Pista'da kullanılan fren sistemi, önde 380, arkadaysa 355 mm çaplı disklere sahip. Kaliperlerse önde 6, arkada 4 pistonlu. Kaputu altında, kompresör beslemeye sahip, 2 litre hacimli bir motor barındıran araç yaklaşık 400 beygir güç 450 Nm tork üretebiliyor. Gücünü 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla arka aksa ileten otomobilde kilitli diferansiyel de bulunuyor. 0-100 km/s deparıysa yaklaşık 4 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder