13 Ağustos 2021 Cuma

Honda/Acura NSX Type S


Honda, bir süredir teaser fotoğraflarını paylaştığı NSX Type S'i tanıttı. Temel olarak standart NSX ile aynı olan otomobilin performansı artarken tasarımında da bazı aerodinamik verimlilik değişiklikleri yapılmış. 350 adet örneği üretilecek aracın 300'ü A.B.D. pazarında satılacak.

Dışarıdan bakıldığında splitter entegre edilen yeni tasarım ön tampon, farklı tasarıma sahip, önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar, daha büyük spoiler, arka çamurluklar önünde Type S armaları yatay reflektörlere sahip daha agresif görünümlü arka tampon ve büyük bir difüzör gibi yenilikler sunulmakta.

İç mekana geçildiğindeyse sınırlı üretim armaları, Alcantara tavan kaplaması, NSX armalı koltuk kafalıkları görülebiliyor. Karbon fiber paketindeyse bu malzemeden üretilen tavan, iç trim parçaları ve kaputun haricinde Brembo markası taşıyan ve seramik fren disklerine sahip fren sistemi sunulmakta. Bu paketle birlikte yaklaşık 26 kg hafifleme sağlanıyor.

3.5 litre hacimli ve çift turbo beslemeli V6 motorunu koruyan otomobil üç elektrik motoruna ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 608 beygir güç, 667 Nm tork üretebilen otomobilin 9 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı da daha hızlı vites değiştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder