11 Ağustos 2021 Çarşamba

Audi Skysphere


Audi, yeni nesil araçlarının muhtemel görünümleri ve özelliklerini tanıtmak için üç konsept çalışmasıyla karşımıza çıkacak. Bu konseptlerin ilki olan Skysphere, 4. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip, elektrikli bir model.

Birçok LED üniteyle donatılmış dev bir kapalı ön panjura sahip olan otomobil bu sayede farklı şekillerde yansıyan karşılama ışıklarına sahip. 23 inç çaplı jantlar ve şişkin çamurluklar dinamik bir tasarım sunarken sivri yapılı arka bölümde de aracı boydan boya kaplayan LED stoplar dikkat çekiyor.

İlginç tasarım özelliklerinden ilki, yatık bagaj kapağının tamamen şeffaf olması ve bagaj için özel bavullar bulunmasıyken ikincisi, kapıların geriye doğru açılabilmesi. Üçüncü ilginçlikse 25 cm uzayabilen aks mesafesi olarak gösterilebilir. Kaputun A sütununa yakın köşelerine eklenen kameralarsa ayna görevi üstleniyor. 2 metre genişliğe ve 1.23 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin boyuysa 4.94 ile 5.19 metre arasında değişebiliyor.

İç mekanı da değişken bir yapıya sahip olan konseptte 55.7 inç büyüklüğünde bir gösterge paneli/bilgi eğlence ekranı ikilisi bulunuyor. Yüksek yan destekli koltuklarda ayrı kafalıklar dikkat çekerken iç mekanda kullanılan malzemeler geri dönüştürülebilir olarak seçilmiş. GT modunda direksiyon simidi ve pedallar saklanırken kısa aks mesafesiyle birlikte bu donanımlar geri geliyor. Ayrıca gösterge paneli sürücüye doğru hareket ediyor ve vites konsolu da daha belirgin hale geliyor.

Arkaya yerleştirilen elektrik motoru 632 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen otomobil yaklaşık 1.8 ton ağırlığında. 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilen konseptin 80 kWh'ten büyük olduğu açıklanan bataryaları 500 km üzerinde menzil sunuyor. Yönlendirilebilir arka aks ve adaptif süspansiyon sistemi de aracın donanımları arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder