29 Haziran 2021 Salı

E-Legend EL1


Audi Quattro geri dönüyor. En azından görünüm olarak. Şu sıralar yeniden moda olmaya doğru giden retro tasarımlı klasiklerden biri olan E-Legend EL1, efsanevi Audi modelinin günümüz teknolojisiyle birleşmesini kutluyor.

Aslına bakılırsa sadece ana hatları klasik Audi modeline benzeyen otomobilin köşeli tasarımı, kendine özgü bir duruşa sahip. Yan aynalar yerini alan kameralar, çerçevesiz kapı camları ve hemzemin kapı kolları dikkat çekerken kaputta yer alan hava girişleri ve tek bijonlı jantlar da gözlerden kaçmıyor.

Şişkin çamurluklara sahip olan alçak yapılı otomobilde B sütunu bulunmuyor. Arka bölümdeyse spoiler, ince yapılı ve aracın bütün genişliği boyunca uzanan LED stoplar ve büyük bir difüzör gözlerden kaçmıyor.

Sade görünümlü bir iç mekana sahip olan aracın yan ayna görüntüleri, kokpitin köşelerine yerleştirilen ekranlara aktarılırken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran da unutulmamış. Orta konsolu bulunmayan otomobilin ara konsolunda da dokunmatik kumandalar yer alıyor.

Porsche Taycan temelli aracın ön ve arkada yer alan elektrik motorları dört tekerlekten çekiş sağlarken 816 beygir güç sayesinde 0-100 km/s hızlanma 2.8 saniyede tamamlanıyor. 200 km/s sürati görmek için 10 saniyeden az zamana ihtiyaç duyan aracın yaklaşık 90 kWh kapasitye sahip bataryalarıysa 400 km menzil sunuyor.

1 yorum:

  1. şu menzil işini bi' türlü çözemediler. onu da çözerlerse zaten fosil yakıtlara elveda..

    YanıtlaSil