30 Haziran 2021 Çarşamba

Volkswagen Polo GTI


Nisan ayında makyajlı gövde seçenekleriyle tanıştığımız Polo'nun en güçlü versiyonu da ortaya çıktı. Performansı az da olsa artan otomobilin görünümü de diğer kardeşlerinde olduğu gibi büyük kardeş Golf'e yaklaştırılmış.

Yenilenen farlar, tamponlar ve Golf GTI'dakine benzeyen parçalı sis farlarıyla daha sportif duran otomobile panjur altından geçen ışık şeridi de eklenmiş. Jant çapları değişmese de tasarımları yenilenmiş ve yan aynalar siyah renkte alınabilir hale getirilmiş. Bagaj kapağına taşan LED stoplar ve reflektör eklenen arka tampon kardeşlerden alınırken çift çıkışlı egzoz seviyesi artık gövde rengine boyanıyor. GTI arması da artık logonun altında.

İç mekan değişiklikleri konusunda da kardeşlerinin izinden giden Polo GTI'da dokunmatik kumandalara sahip direksiyon simidi ve klima kumandaları yer almaya başlamış. 9.2 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran donanıma alınırken yüksek yan destekli koltuklar ve metal pedal seti de unutulmamış.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, benzinli motoru bulundurmaya devam eden otomobil 207 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla (DSG) donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 240 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder