10 Mart 2020 Salı

Renault Morphoz


Fransız markaların tasarım konusunda aldığı riskler günümüzde birçok modelin standart dışı görünüme sahip olmasını sağlamış durumda. Bu konuda hız kesmeyeceğini belirten Renault, yeni konsepti Morphoz'da aracın şekil değiştirmesini sağlamış.


Köşeli hatlar, dev jantlar, bol LED aydınlatma, gizli kapı kolları ve dar cam alanlarına sahip olan konseptin en ilginç özelliği uzayabiliyor olması. Şehir modunda 4.40 metre boya ve 2.73 metre aks mesafesine sahip olan otomobilin gezi modunda boyu 4.80 metreye, aks mesafesiyse 2.83 metreye ulaşıyor.


A sütunu altı ve C sütunundan uzayan aracın bu fonksiyonu sayesinde tabanda taşıdığı pil sayısı artırılabiliyor. Arka kapıları geriye doğru açılan konseptin B sütunu bulunmuyor. 40 ile 90 kWh kapasite aralığında pillerle menzil 400 ile 700 km arasında değişiyor.


İç mekanı da farklı olan otomobilde dört adet tekli koltuk bulunuyor ve ön koltuklar, sırtlıkları üzerinde kayarak arkaya dönebiliyor. Ayrıca gösterge paneli ve orta konsolu oluşturan büyük ekran da dijital ekranlı direksiyon simidi gibi ortadan kaybolebiliyor. Modelde 3. seviye otonom sürüş özelliği kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder