11 Mart 2020 Çarşamba

Koenigsegg Jesko Absolut


Christian von Koenigsegg sözünü tuttu. 2019 yılında Jesko'yu tanıtırken bu aracın daha az hava sürtünmesine sahip daha hızlı bir versiyonunu üreteceklerini belirten patron 2020'ye bu otomobille girdi.

Jesko'nun yanında çekilen fotoğraflardan da anlaşılabildiği gibi ana hatları değişmeyen otomobilde daha az sayıda aerodinamik kit parçası kullanılmış. Ön çamurluklar üzerindeki hava çıkışları küçültülürken ön tampondaki deflektörler yeni araçta bulunmuyor. Yan etekler de daralırken 21 inç çaplı arka jantlara daha aerodinamik tasarımlı kapaklar eklenmiş.


Arka bölümünde yer alan büyük spoileri de kaybeden Absolut yeni bir arka tampona sahip. Egzoz sistemi de elden geçirilen model daha yumuşak süspansiyon sistemine ve 0.278'lik hava sürtünme katsayısına sahip. Aracın ürettiği yere bastırma kuvveti de ağırlığı da azalmış.

Kaputu altında yenilik bulunmayan aracın 5 litre hacimli V8 motoru çift turbo besleme yardımıyla ve yakıt olarak E85'i kullanarak 1.600 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. Markanın üreteceği en yüksek performanslı otomobil olan Jesko Absolut için verilen tahmini maksimum sürat değeriyse 500 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder