10 Mart 2020 Salı

Morgan Plus Four


Morgan'da büyük değişim sürüyor. Görünümü bugün bile klasik olsa da araçların temellerinde ciddi yanilikler var. İsmi Plus 4'dan Plus Four'a evrilen otomobil de tamamı alüminyum şasiye kavuştu.

Görünüm hakkında çok yorum yapmaya gerek yok zira neredeyse bütün Morgan modelleri onlarca yıldır aynı görünüyor. Yeni araçta kullanılan tel jantlar 15 inç çaplı. İç mekanda da sadelik korunmuş. Lotus'tan alınan direksiyon simidi ve farklı renklerde alınabilen deri döşemeyle ahşap kaplamalar dış görünümle uyumlu.


Kaputu altında BMW teknolojisi barındıran otomobilde görev yapan 2 litre hacimli ünite turbo beslemeye sahip. 258 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen ünite, toplam ağırlığı 1 ton olan Plus Four'u başarılı performans değerlerine ulaştırıyor.

8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 240 km/s olarak açıklanırken 6 ileri vitesli manuel şanzıman da isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Bu şanzımanla tork değeri 350 Nm'ye inerken 0-100 km/s depari 5.2 saniyeye ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder