10 Mart 2020 Salı

Gumpert Nathalie


Bu yılın ilginç spor otomobillerinden bir tanesi de Gumpert markasını taşıyor. Alternatif yakıtlarla yakından ilgilenen firma Nathalie ile metanol yakıt pili kullanan bir araç ortaya çıkarmış.

Köşeli hatlarıyla iki yıl önce Çin'de tanıtılan konseptinden çok da farklı durmayan otomobilde geniş hava girişlerine sahip ön tampon, geniş yan etekler, büyük bir sabit spoiler ve difüzör kullanılmış. Dik bir yapıya sahip olan arka kısımdaysa aracı bir baştan diğerine geçen LED stoplar dikkat çekiyor.


Çerçevesiz camlara sahip kapılardan geçilen iç mekanda dijital gösterge paneli, bir çift dokunmatik ekran, sabit kafalıklı yarış koltukları ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sunulan otomobilde takla kafesi de görev yapıyor.


Nathalie'nin en ilginç özelliğiyse yakıtı enerjiye çevirme biçimi. Metanolle çalışan otomobil yakıt pili sayesinde alternatif yakıtlı hibrit bir araç konumunda. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modelin ürettiği güç 544 beygir olarak açıklanırken 0-100 km/s depari 2.5 saniye maksimum süratse 300 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder