1 Ekim 2018 Pazartesi

Škoda Vision RS


Škoda'nın Paris yenilikleri Kodiaq RS ile sınırlı değil. Çek üretici, geleceğe umutla baktığını etkileyici bir hatchback konseptiyle bizlere gösteriyor. Üstelik modelde hibrit güç ünitesi kullanılmış.

Markanın güncel tasarım anlayışını daha da keskin köşelerle bir adım öteye taşıyan otomobil geniş bir ön panjur, LED farlar, 20 inç çaplı jantlar, splitter, difüzör ve spoiler üçlüsü, kaputta aydınlatılmış marka logosu, gizlenmiş kapı kolları ve ince yapılı yan aynalar gibi detaylara sahip. Gövde üzerinde görülen siyah parçaların çoğu karbon fiberden üretilmiş.


İç mekanı dört adet yarış koltuğu sunan konseptte cam tavan ve her noktada görülebilen Alcantara dikkat çekiyor. Dijital gösterge paneli, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve dokunmatik ekran gibi parçaların yanında karbon fiber ve metal detaylara sahip olan aracın bu kısmında logosu yerine "Škoda" yazısının kullanılması da ilginç.

430 litre hacimli bagaja sahip olan konsetin boyu 4.356, genişliği 1.810, yüksekliği 1.432, aks mesafesiyse 2.650 mm.


Kaptu altında 1.5 litre hacimli TSI motorla elektrik motorunun birleşimi 245 beygir güç üretebilen otomobil çift kavramalı şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 7.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 210 km/s. Sunulan 13 kWh kapasiteli pillerse 70 km menzil sağlayabiliyor.

1 yorum:

  1. yakın bir tasarımla seri üretime geçerse çok can yakar. zaten leon ve golf'e bir skoda alternatifi gerekiyordu.

    YanıtlaSil