3 Kasım 2015 Salı

Mazda MX-5 Spyder ve Speedster


Her yıl olduğu gibi bu yıl da SEMA renkli geçiyor. Özellikle A.B.D. merkezli üreticilerin farklı modelleri için sunduğu modifikasyon kitleriyle zenginleşen organizasyonda Mazda gibi Japon firmalarının tanıttığı konseptler de büyük ilgi çekiyor.


Geçtiğimiz yıl tanıtılan küçük roadster MX-5 temelleri üzerine geliştirilen ikiliden Spyder olarak adlandırılanı ön panjura eklenen sis farlar, 17 inç çaplı hafifletilmiş jantlar, merkezi bir egzoz çıkışı, ön tampon altına eklenen splitter, iptal edilen yan camlar, gerdirilerek takılan kumaş tavan, ince yapılı spoiler ve arka tampona eklenmiş deflektörlerle farklılaşmış.


Ayarlanabilir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin 2 litre hacimli motorunda bir değişiklik bulunmazken hafifletme çalışmaları sonucunda ağırlık 1.043 kg'a kadar düşürülmüş.


Daha agresif bir yüze sahip olan Speedster'da ön sis farları iptal edilirken splitter korunmuş. Jantları 16 inç çaplı olan otomobilin yan camlarıyla birlikte ön camı da iptal edilirken tavanı da kapanmıyor. Yan aynaları daha ince bir tasarıma kavuşan konseptin takla barları da bagaj bölümüne doğru uzayan korumalara sahip.

Karbon fiber koltuklarla donatılan otomobilde ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve Brembo'dan alınan fren sistemi görev yapıyor. Daha sıkı tutulan rejimle birlikte araç ağırlığı da 943 kg'a düşürülmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder