3 Eylül 2015 Perşembe

BMW 225xe Active Tourer


BMW'nin hibrit ailesi genişlemeye devam ediyor. Son yıllarda "i" ailesinin yanında diğer araçları için de hibrit motor çalışmaları yapan Alman üretici şimdi de küçük MPV modeli 2 Serisi Active Tourer'ı bu çalışmalara dahil etti.

Dışarıdan bakıldığında kardeşleriyle arasında büyük bir fark görülmeyen otomobilin C sütununa eDrive logoları eklenirken sol ön çamurluk arkasında şarj çıkışı görülebiliyor. İç mekanda da göze çarpan en büyük değişiklikler sürüş modu seçiminde ve vites topuzunda yer alan eDrive logoları olmuş.


Kaputu altında 218i'de görev yapan turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli motor görev yapan otomobil bu üniteden 136 beygir güç, 220 Nm tork alırken elektrik motoru 88 beygir güç, 165 Nm tork üretebiliyor. Karma kullanımda 224 beygir güç, 385 Nm tork elde edilirken arka tekerleklere güç aktaran elektrik motoru sayesinde otomobil önden çekişli, arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak sürülebiliyor.

0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen 225xe Active Tourer'ın ortalama yakıt tüketim değeri 100 km'de 2 litreye kadar inebiliyor. Sadece elektrik motoruyla 40 km menzile sahip olan otomobilin bu motorla ulaşabildiği maksimum sürat 125 km/s.

2 yorum:

  1. bmw ayrıca yazılı "x-drive" yerine e46 330xd gibi araya sıkıştırılmış "x"e mi dönüyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu model çakma x diye olabilir. Pili bitince önden çekişli oluyor malum.

      Sil