2 Eylül 2015 Çarşamba

Citroën Cactus M


Bu yıl Frankfurt'ta sergilenecek konseptlerden birisi de Citroën'in aykırı tasarıma sahip modeli C4 Cactus'ün üzeri açılan versiyonu olacak. Aileye yeni bir gövde seçeneği ekleyen prototip markadan beklendiği gibi ilginç özellikler de sunuyor.


İlk olarak 60'lı yılların sonunda üretilen ve 2CV temelleri üzerine geliştirilmiş üzeri açılan bir araç olan Méhari'nin ruhunu geri getiren konseptin ön ve arka tasarımı standart Cactus modellerinden alınmışken A ve C sütunları ahşap görünümlü. Bagaj kapağı aşağıya doğru açılan araç aynı zamanda iki kapılı.


Ön paneli çok renkli olsa da temel tasarım detayları seri üretim modelle paylaşılırken koltuk kafalıkları çok daha geniş tutulmuş. Ayrıca kullanılan iç paneller ve zemin suya dayanıklı malzemelerden üretilmiş. Arka bölüme geçiş, arka çamurluklar önüne eklenen basamaklar sayesinde daha da kolaylaşmış.

3 yorum:

  1. Araç içi döşemeler çok şık duruyor. Güncel Cactus'ün kapılarındaki çıtamsı plastikten kurtulmaları da bence isabetli bir karar. Citroën Méhari'yi yanlış yazmışsınız. Ben de bildiğimden değil merak edip aratınca gördüm. O kadar güzel bir blog ki olur da bir hatanız olursa ancak küçücük imla hatası olabiliyor, ukalalık olarak görmeyin lütfen. Son olarak, Video olarak araç testi yapmayı düşünüyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harflerin yerlerini değiştirmişim. Olur tabi arada :)

      Video olayına başka bir sitede girmeyi düşünüyorum şu sıralar.

      Sil
  2. Bunlar makyaj güzelleri. Asıl sağlamlık, kalite hissi, uzun ömürlülük, yol sesi ve işlevselliği konularında sınıfının çok gerisindeki araçlara güzel fiyat biçiyorlar. Buna ne denir bilmiyorum?

    YanıtlaSil