15 Ocak 2015 Perşembe

Opel Corsavan


Geçtiğimiz yıl yeni nesil örnekleri tanıtılan Opel Corsa şimdi de ticari modeline kavuştu. Geçmişte üretilen Corsavan modelleriyle benzer özellikler sunan otomobil önceki nesil araçlardan daha büyük yükleme hacmi sunuyor.


Arka yan camları sac panellerle kaplanan otomobilin kardeşleriyle arasında bulunan en büyük görsel fark bu. Ön konsol tasarımında da fark bulunmayan üç kapılı aracın arka koltukları iptal edilerek 920 litre bagaj hacmi elde edilmiş. Corsavan'ın istiap haddiyse 571 kg olarak açıklandı.

1.3 litre hacimli turbo Diesel ve 1.4 litre hacimli benzinli motor seçeneklerine sahip olan araç 70 ile 95 litre arasında değişen güç çıkışları sunuyor.

5 yorum:

  1. Courier, fiorino ve kardeşleri arasında nasıl bi avantajı olabilir ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük olması ve binek sayılması (emin değilim) dışında benim de aklıma birşey gelmiyor. İlginç bir araç gerçekten :D

      Sil
    2. İşte bunlar hep vergi. Diğer küçük ticarilerden daha az sigorta bedeli ödeniyor da olabilir Avrupa'da. Mini'nin bile Van modelleri üretiliyor sonuçta. Bir şekilde avantajlı olmalılar.

      Sil
    3. aslında bu modeller çıkmadan önce gayet mantıklıydılar, fakat bu modellerin amaçları zaten bunların yerini almak değilmiydi? Bana göre opel arge masrafından kaçmak için bunu yapıyor.

      Sil
    4. O da var tabi. Sonuçta Doblo'nun ikizi olan Combo'dan küçük bir ticari aracı yok Corsavan'dan başka. Gerçi Avrupa'nın beklentilerine de bakıyorlar büyük ihtimalle. Sonuçta Ford'un da bir yığın ticari aracı var ama hem Transit Courier hem de Fiesta Van modellerini üretiyor hala.

      Sil