13 Ocak 2015 Salı

Ford F-150 Raptor


Ford bu yıl Detroit otomobil fuarında sportif araca doymuyor gibi. Yeni nesil GT'nin konseptiyle birlikte Mustang GT350R'ı da sergileyen üretici şimdi de güçlü pick up modeli F-150 Raptor'ın yeni nesil örneklerini sergilemeye başladı.

Piyasaya çıkmasına bir yıldan fazla zaman olsa da aracın detayları belirlenmiş. Tamamı LED aydınlatma grubunu gece ve gündüz kameralarıyla daha da etkili bir hale getirmeyi amaçlayan Ford 17 inç çaplı, siyah renkli jantlar, aynı renge boyanmış ve hafifletilmiş ön tampon, karter koruması, plastik çamurluk korumaları, kaputta ek hava çıkışı, yan basamaklar ve çift egzoz çıkışı gibi detaylara sahip.


İç mekana geçildiğinde birçok fonksiyonun kumanda düğmelerini barındıran direksiyon simidi, büyük bölümü dijital hale gelen gösterge paneli, büyük havalandırma çıkışları, dokunmatik navigasyon ekranı, geniş orta konsol ve kol dayanağı gibi özellikler sunduğu görülen aracın tavana eklenen kumanda düğmeleri şalter şekilli.

Süspansiyon sistemi güncel modellerinkine oranla daha da güçlü olan aracın ağırlığında 225 kg üzerinde düşüş yakalanmış. Turbo beslemeye sahip 3.5 litre hacimli v6 motorunun 450 beygir güç, 692 Nm tork üreteceği açıklanırken şanzımanın 10 ileri vitesli bir otomatik ünite olacağı belirtildi.

1 yorum: