19 Nisan 2014 Cumartesi

Volvo S60L PPHEV


Volvo, Çin'de satışa sunduğu uzun aks mesafeli S60 modeli S60L için bir de hibrit motor geliştirdi. Sadece düşük tüketimiyle dikkat çekmeyen aracın performansı da oldukça yüksek.

Dışarıdan bakıldığında hafifçe rötuşlanmış ön tampon, iç kısımları, daha aerodinamik olmaları için doldurulmuş jantlar ve sol ön çamurluğun arkasına eklenen şarj kapağıyla diğer modellerden farklılaşan otomobilin iç mekanında da orta konsola eklenen birkaç düğme, daha çok mavi renge sahip dijital gösterge paneli ve hibrit tüketim değerlerini farklı görsellerle ileten bilgi ekranı dışında bir farklılık bulunmuyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor ve bir elektrik motoru bulunan otomobilin içten yanmalı ünitesi 240 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken diğer motoru 69 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. Ortalama tüketim değeri 2 litre/100 km olarak açıklanan araç dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

11.2 kWh kapasiteli pilleri 4.5 saatte şarj olabilen S60L PPHEV 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilirken sadece elektrik motoruyla 80 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder