15 Nisan 2014 Salı

DS 6WR


Çin pazarına büyük önem veren firmalardan birisi de Citroën. Bu ülkede yer alan üretim tesislerini sürekli geliştiren üreticiler arasında yer alan Fransız marka Pekin'de şık konseptler tanıtmaya devam ediyor. Çin'de DS'i bir marka haline getiren Citroën, DS 5LS'in ardından bu ülkeye özel bir de kompakt SUV üreteceğini açıkladı.

Aracın LED gündüz aydınlatmaları ve Xenon farlara sahip ön aydınlatma grubu ve kromajlı süslemelere sahip ön panjuru DS ailesinin diğer üyelerine göndermeler yapıyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan araçta kapıların alt bölümü ve yan aynaların bağlantı noktalarında kromaj kullanılırken ön tampon ve yan ayna muhafazaları piyano siyahına boyanmış.


Tavan rayları ve tamponları altında bulunan korumalar mat metal renkleriyle dikkat çeken DS 6WR'ın geniş yan çamurlukları güçlü bir görünüm sunuyor. 4.55 metre boya, 1.86 metre genişliğe ve 1.61 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.73 metre.

İç mekanda üç bölüme ayrılmış gösterge paneli, alt kısmı düz direksiyon simidi, deri döşemeler, ambiyans ışıklandırması, metal pedal seti ve bolca düğmeye sahip bir orta konol yer alıyor.

Motor seçenekleri de kesinleşen araçta turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motorun 156 ve 200 beygir güç üretebilen versiyonları kullanılacak. Her iki üniteyle birlikte 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulacak.

2 yorum:

  1. ülkemizde de son zamanlarda artan bir suv, crossover talebi var. Citroen'in ülkemizde bu segmente aracı olmadığı için gelse iş yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak Avrupa pazarında da iş yapar. Bu nedenle Citroen ana markasıyla satacak Çin dışında.

      Sil