17 Nisan 2014 Perşembe

Scion FR-S Release Series 1.0


2014 New York otomobil fuarında Scion standında bulunan tek özel seri araç bir xB değil. Toyota ve Subaru'nun da kendi logolarıyla donatıp sattığı küçük coupé FR-S sonunda ilk Release Series versiyonuna kavuştu.

Özel sarı rengiyle dikkat çeken otomobilde Toyota Racing Development (TRD) imzalı birçok parça kullanılmış. Ön tampon altına splitter ekleyen firma bu parçanın görünümüne uygun yan etekler ve arka tamponu da donanıma katmış. Süspansiyon sistemi sertleşirken arka kısıma bir spoiler, TRD logolu tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemi eklenmiş.


İç mekanında farklı bir direksiyon simidi ve vites topuzu kullanılan otomobilde metal pedal seti, TRD logolu paspas ve bagaj kaplaması, motor çalıştırma düğmesi, çift bölgeli tam otomatik havalandırma sistemi, kontrast renkli dikiş iplikleri ve sınırlı üretim plakası da yer alıyor.

6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle ısmarlanabilecek olan otomobilden 1.500 adet üretileceği ve başlangıç fiyatının 30.000 Dolar altında olacağı açıklandı.

2 yorum:

  1. toyota (eu bölgesi açısından) bu coupe'ye bir turbo motor yerleştirip, cayman'a rakip olarak konumlandırmasının zamanı gelmedi mi? gt86 dışında daha güçlü bir model geliştirecekse ayrı tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cayman çok premium kalıyor GT86'ya göre fakat turbo lazım bence de. 230 beygir gibi bir güç ve çok daha yüksek torkla biraz daha geniş lastikler aynı şekilde zevkli bir sürüş sağlayacaktır.

      Sil