9 Nisan 2014 Çarşamba

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV


BMW X6'nın piyasaya çıkmasının ardından renklenen SUV pazarına aynı yolu izleyen bir başka model daha eklenecek. Mercedes yıldızına sahip olacak bu aracın konsept hali Pekin'de tanıtılacak ve büyük bir ihtimalle MLC Serisi ismiyle seri üretime alınacak.

Henüz sadece tek fotoğrafı paylaşılmış olan otomobilin LED far grubu ve ön panjuru GLA Serisi'ni andırırken şişkin çamurluklar, 22 inç çaplı jantlar, ince bağlantılara sahip yan aynalar, yan basamaklar, gizlenmiş kapı kolları, büyük hava girişlerine sahip ön tampon ve bombeli bir şekilde alçalan tavan sportif bir duruş sergilemiş.

Arka bölümü genel tasarımdan çok daha yuvarlak hatlı olan konseptin bu bölümünde S Serisi Coupé'de olduğu gibi bir kontrast kullanılmış. Çift egzoz çıkışıyla donatılan otomobilin LED stopları arka bölümü boydan boya sarmış.

Kaputu altında çift turbo beslemele sahip, 3 litre hacimli bir benzinli v6 bulunan araç 333 beygir güç, 480 Nm tork üretebiliyor. Adaptif süspansiyon sistemi ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan konseptte bir de 9 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılmış.

1 yorum:

  1. x6 hoş bir araç olsa da bişeyler eksikti.bu araçta o eksikler tamamlanmış gibi.oldukça ilgimi çekti normalde SUV hayranlığım o kadar olmamasına rağmen baya beğendim bu konsepti.mercedes'in s-coupe ve gla konseptlerinden sonra çıkan seri üretimlerini de düşünürsek oldukça şık bir araç bizi bekliyor.

    YanıtlaSil