6 Mart 2012 Salı

Bentley EXP 9 F


Bentley, 2012 Cenevre otomobil fuarında uzun süredir beklenen SUV modelinin konsept halini tanıttı. İç mekan ve performans konusunda Bentley markasından beklendiği şekilde etkileyiciliğini koruyan aracın dış tasarımıysa tartışmaya açık.

Şahsen pek de hoş bulmadığım bir ön yüze sahip olan konseptin biraz abartılan türbin teması aslında sade olan çizgileri aşırı derecede karmaşık hale getirmiş. Köşeli olarak nitelendirilebilecek bir tasarıma sahip olan SUV, 23 inç çaplı jantlarla donatılırken alt kısım boydan boya mat renkli metalle kaplanmış.


LED far ve stopları önde yuvarlak, arkadaysa dikdörtgen tasarımlarıyla dikkat çekerken arka çamurluklarda bulunan şişkinlik klasik Bentley modellerine gönderme yapıyor. Ön çamurlukların üzerinde Bentley kanatları dikkat çekerken oval egzoz çıkışlarının tampona entegre edildiği görülebiliyor.

Dış mekanın aksine içeride modernlik ve klasik yapı güzel bir biçimde harmanlanmış. Masif ahşap ön ve yan paneller Bentley'den beklendiği gibi göz alıcı bir şekilde parlarken metal kaplama ve deri döşemeler lüks görünümü tamamlıyor. Orta konsolu oldukça modern bir tasarıma sahip olan konseptte bu bölüme dokunmatik bir ekran eklenmiş.


Arka koltukları 2+1 kişilik olarak tanımlayan Bentley burada bir buzdolabı sunarken ön koltukların arkasında tablet PC veya iPad bağlamak için özel portlar bulunuyor. Bagaj kapağı iki parçalı olarak açılabilen konseptin bu kısmında sunulan çantaların içerisinde bütün yolculara yetecek kadar piknik malzemesi bulmak mümkün.

Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan büyük SUV'de çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor.

16 yorum:

  1. 3 tondan hafif olmaz heralde bu :)

    YanıtlaSil
  2. Bagajda mangal eksik kalmış. Türkiye'de bu haliyle satmaz :)

    YanıtlaSil
  3. valla ne yalan söyliim ben beğendim. Bentley özellikle zengilerin suv tutkusunu düşünerek suv tarzına yakın bir tasarım yapmayı ve bentley çizgisinden sapmamayı hedeflemiş bence gayet hoş olmuş. özellikle iç mekan ben zenginim diyor.

    YanıtlaSil
  4. Asya firmalarından biri şöyle bir tasarım çıkarsa öbür Cenevre'ye kadar dalga geçilirdi.

    YanıtlaSil
  5. son yoruma sonuna kadar katılıyorum, bir koreli veya çinli bir firma bu tasarımla gelse yerin dibine sokarlardı ama bentley yapınca, abi çok aristokrat çizgisinde kalmış ama bunu suv ile birleştirmişler oluyor. şahsen bence de rezil. bentley'in diğer modelleri ne kadar nefesimi kesiyorsa bu modeli de o kadar tiksindirtti. umarım seri üretime geçerken adama benzetirler bunu ama klasik bentley dizayn anlayısı ile suv yapmak zor olacak gibi.

    YanıtlaSil
  6. range rover sportun aynısı nerdeyse hiç güzel bir tasarım değil inşallağ ikinci bir konsep yaparlarda yoksa bu para yı bentleye verene kadar range rover alınır...

    YanıtlaSil
  7. Eminim etkileyici bir performans ve inanılmaz lüks sunacak fakat gerçekten çok çirkin geldi bana da görünümü. Tabii ki zevk meselesi. Güzel bulanlar da olacaktır.

    YanıtlaSil
  8. bentley'i bentley yapan şeylerden ödün vermeyeceklerdir. sizin de dediğiniz gibi performans, konfor, lüks opsiyonlar 10 numara olacaktır. ama bu tip ile. sadece bentley fanlarına hitap eder diye düşünüyorum. demeyim diyorum ama cidden çok çirkin be :)

    YanıtlaSil
  9. bentley ile range rover kıyaslaması saçma, böyle bir bentley piyasada olsa bile aradaki fiyat farkı en kötü ihtimalle 100 bin tl olur

    YanıtlaSil
  10. Bu motorla donatılırsa ben 200.000 diyorum minimum.

    YanıtlaSil
  11. Beleş verseler almam dedirten bir tasarım olmuş böyle büyük markalara yakışmıyor çinliler bile daha iyi yaparlar

    YanıtlaSil
  12. bentley in çizgisi bu mulsanne continantel gt önden benzer birbirlerine bu suv modelide çizginin dışına çıkmamış eski araç görünümlü bentley modelleri ve çok pahalı lüxlük akla geliyo hemen bu aracı hem herkes alamaz hem herkeze gitmez bu arabalar bence kendi modellerine göre süper olmuş

    YanıtlaSil
  13. Şekle bakmam konforlu ve lüks olsun diyenler için on numara ama şekle bakarım diyenler bejing auto showu beklesin lamborghinin suv canavarı tanıtılacak

    YanıtlaSil
  14. Bentley nasıl kötü araba yapılır onu göstermiş

    YanıtlaSil