20 Nisan 2011 Çarşamba

Subaru Impreza


Subaru XV konseptinin ilham verdiği Impreza modellerini daha fazla beklememize gerek kalmadı. Japon üretici 2011 New York otomobil fuarı kapsamında bu araçları da tanıttı.

Tasarımı daha köşeli bir hal alan araçların ön kısımları daha sportif görünürken arkada stoplar küçülmüş. İç mekanda kapsamlı bir makyaj yapılmış olsa da araç eskisinden çok da farklı görünmüyor. Basitleştirilmiş orta konsol oldukça sade bir görünüme sahipken yer yer sunulan alüminyum kaplamalar yaşam alanını monotonluktan uzaklaştırmaya çalışmış.

İlk etapta 1.6 ve 2 litre hacimli iki benzinli Boxer motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan araçlar hem sedan hem de hatchback gövde seçeneği sunacak. Her iki motorda da sunulacak olan dört tekerlekten çekiş sisteminin yanında 5 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman arasında seçim yapılabilecek. Manuel modda 6 ileri orana sahip olan bu şanzımanın vites değişimleri direksiyon arkasında bulunan düğmelerden de yapılabiliyor.

6 yorum:

  1. bu imprezaların iç mekanı neden bu kadar kötü? biri subaru'ya 2001 de değil de 2011 de olduğumuzu söylesin.

    YanıtlaSil
  2. Subaru çok sıkıcı bir marka haline geldi. Batıp gitse kimse eksikliğini hissetmez sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Son yıllarda bir şeyler oldu Subaru'ya. Dış tasarımı abartılı yapıp içeriyi aşırı sade yapmaya başladılar.

    YanıtlaSil
  4. içten içe yanan insanlar var impreza için, günden güne rezil ediyorlar güzelim modeli.. beğenmek için cidden çaba gösterdim, beğenemedim.. yapma be subaru..

    YanıtlaSil
  5. Tasarım vasat olmakla birlikte. Şu gerçeği unutmayalım. Subaru Uzun yıllardır vergi avantajlı dilimde guclu motor sunan ve ustelik hem 4 çeker hemde otomatik şanzımanı aynı anda tüketiciye ulaştıran tek markadır.

    YanıtlaSil
  6. hb modeli cok basarili. bunlar çin iran arabalari gibi bir his uyandırıyor.

    YanıtlaSil