16 Temmuz 2010 Cuma

G-POWER X6 TYPHOON RS ultimate V10


Alsa Engineering tarafından turbo üniteleri yenilenip 724 beygir güç üretebilecek hale getirilen BMW X6 M modeline G-POWER'dan cevap geldi. Abu Dabi merkezli firmadan daha değişik bir yöntem izleyen Alman firmasının TYPHOON serisini X5 Black Pearl ile X5 M ve X6 M TYPHOON modelleriyle tanımıştık.

Diğer araçlarında yaptığı gibi X6 TYPHOON RS ultimate V10'u da oldukça vahşi bir görünüme büründüren firma X6 M'in makyajlanmadık gövde panelini bırakmamış. Çok daha yırtıcı görünen, büyük hava giriş ve çıkışlarına sahip ön tampon, hava çıkışlı motor kaputu, genişletilen ve yine hava giriş-çıkışlarıyla donatılan çamurluk ve yan etekler, 23 inç çaplı jantlar, difüzör ve hava çıkışlarıyla donatılmış arka tampon, yeni egzoz sistemi, arka camın altında ve üstünde birer spoiler ve karbon fiber tavan aracın dış mekan değişikliklerini oluşturuyor.

İçerisinde, karbon fiberden üretilmiş dört adet tekli koltuk bulunan aracın hemen hemen her noktası karbon fiber, deri ve Alcantara ile kaplanırken üst seviye ses sistemi, sportif direksiyon simidi ve 400 km/s tavan değerli hız göstergesi donanıma eklenmiş.

Standart modelin çift turbo beslemeli v8 motoru yerine çift kompresör beslemeli, 5.5 litre hacimli bir v10 motor kullanan araç tam 900 beygir güç, 870 Nm tork üretebiliyor. Gezegenin en hızlı SUV modeli olduğu iddia edilen X6 TYPHOON RS ultimate V10, 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum süratinin 330 km/'in üzerinde olduğu belirtiliyor.

Standart bir X6 M modeline oranla 150 kg hafifletilmiş olan aracın fren sistemi de modifiye edilmiş. Ön aksta 410 mm çaplı karbon seramik fren diskleri, 6 pistonlu kaliperlerle eşleşirken süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

Araçtan sadece 5 adet üretileceğini belirten G-POWER, her X6 TYPHOON RS ultimate V10 modelinin 675.000 Euro seviyesinden başlayan bir fiyat etiketine sahip olacağını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder