14 Temmuz 2010 Çarşamba

Ford Mustang SR-71


Mustang severlerin hayalleri gerçek oluyor. A.B.D. merkezli üretici Ford, efsanevi modeli Mustang'in hem Carroll Shelby hem de Jack Roush tarafından modifiye edilmiş bir modelini tanıtıyor. Sadece tek örneği bulunacak olan bu otomobil açık artırma usulüyle satılacak.

Rekortmen uçak SR-71 Blackbird'ün ismini taşıyan otomobil aynı zamanda Shelby ve Roush'un da baş harflerini taşıyor. Mat siyah gövde rengine sahip olan aracın üzerinde füme renkli grafikler ve kırmızı şeritler dikkat çekiyor. Tamponları yeniden tasarlanan otomobilin önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı olan jantları da siyaha boyanırken bagaj kapağına büyük bir spoiler eklenmiş.

Temel olarak cam tavanlı bir Mustang GT modelini kullanan aracın iç mekanında Recaro marka ön koltuklar, takla kafesi, yeni direksiyon simidi ve gösterge paneli, özel kapı eşikleri ve paspaslar, koltuklar üzerinde Carroll Shelby ve Jack Roush imzaları ve araca özgü sınırlı üretim plakası bulunurken arka koltuklar donanımdan çıkartılmış.

5 litre hacimli v8 motoru kompresör beslemeyle donatılan aracın egzoz ve süspansiyon sistemleri yenilenirken frenleri de güçlendirilmiş.

2 yorum:

  1. Otomobil koleksiyoncusu olsam kesinlikle kaçırmazdım. Hem Roush hem Shelby...Müthiş!!

    YanıtlaSil
  2. Ben de kaçırmak istemezdim. Bakalım kaç paraya satılacak.

    YanıtlaSil