13 Temmuz 2010 Salı

Peugeot 508


Fransız üretici Peugeot, ilk fotoğraflarını dün yayınladığı büyük sedan ve station wagon modeli 508'in iç mekanını da gün ışığına çıkarttı. 407 ve 607'nin yerine piyasaya çıkacak olan otomobille birlikte HYbrid4 teknolojisi de yollara çıkacak.

Sedan modeli 4.79 metre boyuyla oldukça büyük bir otomobil olan 508'in station wagon kardeşi 4.81 metre uzunluğa sahip. Bu sayede özellikle 407 modelinden çok daha fazla iç mekan ve bagaj genişliği sunabilen aracın dış mekan tasarımı 5 by Peugeot konseptinin neredeyse aynısıyken iç mekanda sade bir şıklık göze çarpıyor.

HYbrid4 ve e-HDI teknolojilerine de sahip olacak 508 serisinin HYbrid4 modelinde 2 litre hacimli turbo Diesel motorla birlikte kullanılan elektrik motoru sayesinde karma kullanımda kilometre başına 99 gram gibi düşük bir CO2 salınım oranı tutturulabilirken sadece elektrik motoruyla ilerlemeye imkan veren sistem sayesinde sıkışık trafikte bu değer 0'ı buluyor. Hibrit sistem sayesinde dört tekerlekten çekişli olan bu otomobil 200 beygir gücünde olacak.

5 yorum:

  1. paugeot sonuçta, 45 günde 4 kere arıza çıkartan bir arabadan ne beklenebiir ki

    YanıtlaSil
  2. Ben de korkmuyor değilim elektrik arızalarıyla ün yapmış markalardan birinin hibrit teknolojisi gibi "elektrikli" bir konuya girmesinden ama önyargılı olmamak lazım. Bakalım bu seferki nasıl oldu.

    YanıtlaSil
  3. Aracı inceledim.Benmi çok at gözlüğüyle bakıyorum bilmiyorum ama bu araçta içerde ve dışarda sadece görüntü var.Alanlara hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  4. agamemnon bu aracı inceleme şansın oldumu? malzeme kalitesi yol tutuş motor v.s. hakkında yorumun nedir?

    YanıtlaSil
  5. Malzeme kalitesi diğer bütün Peugeot modellerinin üzerinde. Yol tutuşunda tipik Fransız etkisi seziliyor. Ağır da bir araç olduğundan dinamik kullanımdan çok konfora yönelik bir süspansiyon sistemi var. Özellikle küçük çaplı jantlara sahip modellerinde hissediliyor bu özellik.

    1.6 litre hacimli motorlar dev kasa için yetersiz geldi bana. 2 litre hacimlileriyse test edemedim henüz.

    YanıtlaSil