29 Eylül 2016 Perşembe

Audi Q5


Bu yıl Paris otomobil fuarında sergilenen ilklerden birisi de Audi standında yer alıyor. Alman üretici, SUV modellerinden Q5'in ikinci nesil modellerini ilk defa bu organizasyonda otomobilseverlerle buluşturuyor.

Markanın diğer modellerinde de olduğu gibi köşeli bir burun yapısına kavuşan araçta LED farlar ve ileriye doğru çıkıntı yapan altıgen panjur kullanılıyor. Yan ve arka bölümlerde hatlar biraz daha yumuşarken özellikle arka, sanki birinci nesil Q5'in makyajlanmış hali gibi duruyor. Şık LED stoplara sahip olan Q5'in jant seçenekleri 17'den 21 inçe kadar çap sunuyor.


A4 ve A5'in MLB Evo platformunu kullanan otomobilde 90 kg'a varan hafifleme yaşanmış. Ayrıca ikinci nesil araçlarda ilk defa pnömatik süspansiyon sistemi kullanılmaya başlanmış. 4.66 metre boya, 1.89 metre genişliğe ve 1.66 metre yüksekliğe sahip olan Q5'in aks mesafesi 2.82 metre olurken hava sürtünme katsayısı 0.30'a kadar indirilmiş.

Büyüyen boyutlar bagaj bölümünde de kendisini göstermiş. Arka koltuk sırtlıklarının açılarına göre 550 ile 610 litre arasında değişen hacim, sırtlıklar yatırıldığında 1.550 litreye ulaşıyor. Sürücü mahalindeyse durum tanıdık. Dijital gösterge paneli, gizlenebilen dokunmatik ekran ve geniş vites konsolunda yer alan kısa vites koluyla dokunmatik MMI kumandası Audi'nin diğer modellerinden tanıdık.


Kaput altında da sürpriz sunmayan Q5'in 2 litre hacimli benzinli motoru 252 beygir güç sunarken aynı hacimli Diesel ünitenin 150, 163 ve 190 beygir güç üretebilen seçenekleri mevcut. En güçlü Q5'te şimdilik 286 beygir güç üretebilen 3 litre hacimli Diesel motor görev yapıyor. Bütün motor seçenekleri dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabilirken en düşük güçlü araç önden çekişli olarak da sunuluyor. Motor ve donanım seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlar donanımda yer alıyor.

2 yorum:

  1. hiç yorum olmamış, neden? çünkü saçma vergi sistemi yüzünden millette devlete aktaracak para kalmadığından.normalde 150 binlerde olması gereken fiyatı 300binlerde olacağından yorum yok. doğal.

    YanıtlaSil
  2. Merakla 1,4 TSI seçeneğini bekliyoruz.4X4 DSG 150 hplik bir versionu mutlaka olacaktır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil