30 Eylül 2016 Cuma

Lexus UX Concept


Bu yıl Paris'te konsept SUV tanıtan markalar arasına son katılım Lexus cephesinden geldi. Japon üretici gelecekte piyasaya sunmayı planladığı küçük SUV modelini UX Serisi adı altında tanıtmayı planlıyor.

Markanın seri üretim modellerinde kullandığından daha da köşeli bir tasarım diline sahip olan araç genç ve şehirli müşterileri hedefliyor. Dev ön panjur diğer Lexus modellerinde olduğu gibi aracın ön bölümünü domine ederken tampon tasarımı ve LED farlar bu parçaya uyumlu bir duruşa sahip.


Şişkin çamurluklar ve jantların devamıymış gibi görünen lastik tasarımıyla kaslı görünen UX ince A sütunları ve yan aynaları yerine geçen geri görüş kameralarıyla da dikkat çekiyor. Küçük arka kapıları geriye doğru açılan otomobilde tavan rayları da kullanılmış.

Açılı olarak inen bagaj kapağı camının üzerinde entegre spoiler görev yapan konseptin LED stopları da bütün bagaj kapağını yatay olarak geçiyor. Arka tamponu gövdeden çıkıntı yapmayan aracın dörtgen egzoz çıkışları da tamponun altından görülebiliyor.


İç mekanı da dışı gibi farklı bir görünüm sunan otomobilde kullanılan dört tekli koltuk, kompozit iskelete sarılan kayışlardan oluşuyor. Küçük direksiyon simidinin önünde, derine yerleştirilen dijital göstergeler ve yanlarda görülebilen geri görüş kamerası görüntüleri üç boyutlu. Kalın ara konsolunda dokunmatik kumanda elemanları görev yapan konseptin metal pedal seti de genel tasarımla uyumlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder